Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
28.02.2015 09:11 - ТОВА Е ОСНОВАТА НА ЦЯЛОТО СВЕТОВНО ДУХОВНО УЧЕНИЕ! - 28.02.2015 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2350 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 03.03.2015 11:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Умейте да разпознавате Единната истина зад различните учения! Не забравяйте, че истината е една. Тя е разхвърляна по разни учения и вярвания. Затова няма смисъл да се привързвате към думите, в които е облечена истината. Задавам ви вярно направление на вектора на истината. Образно казано, всички ние живеем в Бога. Това означава, че всичко е Бог и всичко е в Бога на принципа на матрьошките. Представете си подобно състояние в целия космос, в който влиза земята и ние като хора на земята, в това число и нашите микроби и всякакви бацили. Бог е навсякъде и във всичко. Бог се проявява в каквото пожелае. Това е истината и нищо друго! Някои хора ще преминават своите посвещения с разбиране на тази истина. Други цял живот ще я търсят и никога няма да я осъзнаят, а още по-малко да я разберат. Многото и големи учения са само празни приказки и тук там се казва истината. Поради тази причина казвам, че и цялото учение на Петър Дънов е празни приказки плява от постановки и само две три изречения истина, които са точно в тази насока. Ще ви цитирам едно единствено изречение от него и това му е цялото учение:
"В света само Бог се проявява, а всички хора са носители на Неговата велика мъдрост." 
По този повод ще добява и ще допълня г-н Дънов, че много хора са носители и на пълната Божествена глупост, поради това, че Бог е мъдрост и глупост. Така, че и глупостта попада в категорията мъдрост, поради това, че мъдростта започва от нищото като разум до генеалната мисъл и памет. 
Когато се величае г-н Дънов, то винаги следва да я ясно, че освен това изречение и още няколко, които са свързани с него, то всичко друго като чисто учение е само думи за хора и нищо повече. 
Това е цялата Божествена истина. Всичко в този живот става по Божия воля. Никога няма случайно събитие, нито пък има карма и причинно следствени връзки. Десетте Божии Заповеди са илюзорна библейска измама, че някой човек е в състояние да ги спазва. Те могат да се спазват само тогава, когато Бог е решил за дадения човек, че той трябва да ги спазва. В
 този смисъл чрез не спазване на тези условия Бог чрез човека става крадец, убиец, изнасилвач и всичко друго казано в тези заповеди. 
Повишаване на съзнанието няма и не е възможно да има. Всичко означава разбиране на това, което е казано тук в това писание с няколко реда. Не считайте, че някой ви чака на небето с мед и масло и после да ви върне на земята, за да ви маже очите с катран за изпитания. Това е чиста измама и илюзия. Всеки на земята живее своя живот такъв, какъвто Бог му го направи, хубав или лош. Прераждане на душа като индивидуално личностно съзнание няма, тоест, индивидуално съзнание въобще няма, а е илюзия, която човек вероятно трудно ще разбере, което означава, че прераждане на душата, както е позната като съзнанието, което отива някъде по небето за да си почине в нервана на определено место и след това да се прероди НЯМА въобще.
Истината е такава, че Общото съзнание, наречено Бог, казано по друг начин Висш
 Разум или Глобална мисъл и памет се дели на това, което То е решило и се материализира във форма и вид какъвто пожелая от чист атом до целия космос едно в друго.  В този смисъл ЧОВЕК като тяло е чисто проявление на Общото съзнание без индивидуална ДУША, а е под управлението и ръководството на общото съзнание като следствие и функция на цялата Глобална мисъл и памет, наречена още Бог. Тоест, човек е част от Бога живеещ в измамна илюзия, че е самостоятерна личност. Всеки осъзнал тази истина става посветен, на които може да се открият древните знания за устройството на вселената, които знания тепърва ще бъдат разкривани, но също на определени хора. Това, че някой учен казал това или онова за откритие на нещо в космоса си е част от играта на учени хора с баданарката за големите измами. Всичко останало е илюзорна представа за истината. Науката тепърва ще разбира как е омотана с кал по очите и тя все повече ще се изненадва, че това или онова не е научното, което се е предполагало. Бог е Глобалната мисъл и памет, наречена още Висш Разум. Глобалната мисъл и памет е АНТИМАТЕРИЯ в чист идеален вид в чист космически вакум и нищо повече. От тук трябва да тръгне науката, за да получи някога определено разбиране на макро космоса и микро частиците. Бог става Творец тогава, когато Той има мисъл идея  за нещо. В този смисъл Бог търси место и начин за реализация на тази идея, която може да бъде от най-добра и най-прекрасна, до най-лошата и злобна идея. Бог е двете крайности наречени добро и зло, дявол и ангел. В тези две крайности ангелът може да изглежда дявол, а дяволът ангел. Това означава, че е така за всичко кой каквото го отнасят. Например, един лъже друг и печели, а излъгания губи. Това е най-честото състояние на хората по земята. Точно това е смисъл на доброто и злото и всичко това Бог го прави, а не е състояние от човешния мозък. Човешкият мозък не ражда нито една мисъл. Той просто е орган, който е чисто и просто творение на Създателя за главата на човека.
Всяка човешки проблем, болка и добро здраве, сън и безсъние Бог ги дава на човека. 
Поради тази причина в Евангелието на Матея от  Библията Иисус казва следното, което е добре всички негови привърженици да разберат. Няма нищо случайно писано в Библията и всяка дума казана вътре в нея е дума на место, макар и трудно свързвана дори в изречението. Всичко по нейното писание е правено със специално предназначение, за да може истината да се разбере след време и това време е точно сега. Цитат от Евангелие Матея:   [10:34] Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята; не мир дойдох да донеса, а меч;  [10:35] защото дойдох да разлъча човек от баща му, и дъщеря от майка й, и снаха от свекърва й.  [10:36] И врагове на човека са неговите домашни От тук започва истинското Духовно и научно учение. Сега разсъждавайте върху този цитат и не мислете, че някой го е вмъкнал нарочно, за да даде обратна представа за образа на Иисус. Затова още в начало на това писание казвам, че истината трябва да се разпознава.
Иисус и сатаната Луцифер са две противоположности на Бог. Тоест, чрез тях като синоними сам Бог определя кое как ще бъде. Те никога не са съществували като Висши или нисши същества. Бог просто от тях си прави синоними, за да има някакво образно разбирана на хората за доброто и злото през времето, което разбиране е далеч от истината.
Не е нужно за сега да ви казвам повече.
На който му е дадено ще живее с тази истина. Останалите ще говорят за истината, но никога няма да я разберат. 
Всичко друго е илюзорна измама и грешни постановка като цяло за Битието, човека и Бог. Това е!



Гласувай:
1



1. diven - Всичко е истина - само тогава и няма истина е истина!
01.03.2015 21:17
И все пак Живота не е бесмислица!
цитирай
2. minchomin - Животът като цяло няма смисъл. Н...
02.03.2015 16:27
Животът като цяло няма смисъл. Неговия смисъл е илюзия. Разбира само когато се разбере цялото или се изпадне в пълна немощ.
цитирай
3. diven - Всичко в този живот става по Божия воля
10.03.2015 20:09
"Всичко в този живот става по Божия воля".
"Казвам, че истината трябва да се разпознава".
Стува ми се, че нещо се испуска? Има противоречие! Ако е вярно първото, защо ще трябва да разпознаваме? Ако е вярно второто, значи, че има и други истини!
А интересното е, че намирам истинност (въпреки плявата) в написаното!
Създаде ни сме, за да създаваме!
цитирай
4. minchomin - Да разпознаеш истината става също ...
18.03.2015 10:51
Да разпознаеш истината става също по Божия воля.
Това е всичко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3413462
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930